Tillbaka till startsidan

Mitt "martial art portafolie"

Alla bilder nedan i det gröna området på sidan är klickbara för att se dem i större format och de öppnas i ett nytt fönster.

Patrik Carlsson, kontakt.

Min bana inom kampart och kampsport började egentligen redan som en liten parvel. Jag har en medalj från min brottnings "karriär" när jag bara är 7-år gammal och knappt kunde knyta brottarskorna :-).
Jag har aldrig varit någon tävlingsmänniska och har aldrig varit i någon ring eller tävlings budomatta,
Senare i min ungdom så började jag träna karate (för Thomas Tillman, betänk vi var unga då, innan Jet kunde do fanns) i Olofström. På den tiden fanns det i princip bara judo eller karate att välja på. Detta utspelade sig i min tidiga barndomsort Olofström.

Jag och min storebror brukade redan innan den tiden leka med Viking Cronholms bok "Jiu-Jutsi tricks" och testa olika tekniker på varandra.Jag hade ett nytt uppvaknade i mitt medvetna 1992 när jag bodde i Ängelholm och började där träna Durewalls stil, minns inte vad klubben hette? Kanske var det Ängelholms jujutsi klubb eller något.
Jag måste medge att den största "kickarna" i min bana var när jag 1992 dagarna runt min födelsedag tog mitt första bälte, det gula bältet och 2013 dagarna innan julafton tog mitt danbälte, det svarta bältet.Jag hamnade sedemera i Karlshamns jujitsu klubb. Jag körde med killarna där fram till tilsl vi helt plötsligt tillsammans med magnus D. Daniel, Andy mm. upptäcte att vår stil var väl MMA innan ordet i sig fanns.
Tae Kwondo och Hapkido kom senare upp på repertoaren.

Det hela slutade med att jag till slut stod där med ett brunt bälte i Jan-Erik Karlssons Juijitsu stil och var ensam tränare, ordförande och kassör under cirka ett års tid. Då de gamla i klubben flyttat ifrån Karlshamn. Under denna tiden så höll jag mig uppdaterad bl a genom ett stort läger med August Wahllen och Conny Blom. Ett kombinerat 2 dagars läger med krav maga och shootfighting.


Jag i Småland


Sjäv flyttade jag till Kalmar senare, men jag återkom en gång i veckan för att hålla igång klubben i Karlshamn. I Kalmar körde jag lite Bujinkan för att själv hålla igång lite. Jag var med den lokala klubben med på ett jättestort läger med Sven Erik Bogsäter, se nedan.

Slutligen hamnade jag i Skåne och har väl kört lite med Combat jujitsu, Krav maga, vanlig japansk jujutsu, aikido. Men kände mig lite blaze och kände ingen direkt motivation.

Jag har dock hållit några kurser i Feministisk självförsvar, både hemma i vardagsrummet :-) och hos Studieförbundet Helsingborg

Hos graderingsbilderna har jag tagit med reiki utbildningen till reikimaster. "Allt är energi", sa Sven Erik B. när jag frågade om vad han ansåg om det. Det blev en lite aha upplevelse när en sån man säger sånt till en.

Jag är även utbildad undersköterska och har cirka 3 års erfarenhet av akutsjukvård. Jag har även en facebook sida om sjukvård.

Jag har också gett ut ett Självförsvars häfte som vem som helst kan ladda ner på internet, se nedan.

När jag jobbade inom rättspsyk så gick vi en snabbkurs i Terma dessutom, läs mer om Terma nedan..

Jag skulle tro att det blir 10 års blandad träning totalt.

Jag bugar mig ödmjukt för dig som läser dessa rader.

Patrik Carlsson.

Sensei (aikido) visar en nedtagning. Från nybörjarintagningen HBG Aikido klubb. -12 08 26.

 


Svart bälte Urban Combat hapkido


Juijutsi brunt bälte av Jan-Erik Karlsson. -97 05 11
Gult Shogun Jujutsi av Matti, 1993

Combat Hapkido blått bälte
Graderad av Magnus. 1995 01 29

Reiki master av Ylva Trollsveden. 01 09 16
Femenistisk Självförsvarskurs jag höll

 

 

 

Övrigt:    
     

Sven-Erik Bogsäters bok "Play it to the bones" som jag fick av honom efter ett läger i Kalmar. Kolla signeringen.

 

Terma utbildning 2013. För personal inom krimnalvården och ställen där det kan finnas utåtagerande inom statlig tjänst. Kolla lite i deras kompendium här. Artikel i Skånskan om Terma.

Annons i Studefrämjandes reklamtidning om "femenistisk självförsvar som jag höll i.
Se ovan. Vi körde totalt 12 timmar.

Några Klubbmärken

Min Självförsvarsbok i PDF- format


 


Samlade övriga diplom. Lite närmare bilder ovan..
 
     
Lite filmer jag tagit    


Helsingborgs Capoeira klubb


Krav Maga uppvisning 2010 01 18, Helsingborg. www.krav-maga.se

 


Helsingborgs Capoeira klubb